Motiver med slotte (tryk på et link):
Fredensborg, Amalienborg, Christiansborg, Frederiksborg, Rosenborg, Kronborg, Eremitagen, Hirschholm og Borreby Gods

(Tryk for at se et større billede)

Eremitagen: kongens jagttrofæ

Eremitagen blev bygget som afløsning for en ældre jagthytte. Det blev opført af Christian 6. og tegnet af hofbygmester Laurids Thura. Det lille slot, der regnes for at være hans mesterværk, blev opført i 1735. Slottet i Dyrehaven nord for København er tegnet i en festlig barok stil, og det hele er anbragt i et perfekt symmetrisk mønster – for eksempel i fordelingen af vinduer og skulpturer.
Ordet eremitage henviser – som ordet ‘eremit’ – til det at være ensom eller alene. Det vil her sige, at herskabet var uden tjenestefolk. For eksempel blev maden bragt op fra køkkenet af et teknisk vidunder i form af en elevator.

Eremitageslottet ligger som centrum i et seksarmet stisystem, så det er bygget til Parforce-jagten, og stierne stråler udfra bygningen. Derfor er det så helstøbt et udtryk for idéen bag Parforce-jagt – såvel slottets placering i et centrum og slottets placering i omgivelsernes natur.

Parforce-jagt var en meget populær jagtform blandt datidens fyrster. Selve ordet ‘par force’ kommer fra fransk og betyder ‘med magt’).

Parforce-jagt er en jagtform, hvor byttedyret udmattes, inden det dræbes. Det sker ved at lade hunde jagte dyret, mens rytterne følger efter. Når dyret segner af udmattelse, stiger den udvalgte jæger, som regel kongen, af hesten og dræber byttet. Symbolet på Parforce-jagten ligger i stjerneformen, hvor dyret blev tvunget ind mod stjernens centrum, hvor det blev nedlagt.

Fordi Eremitageslottet er et særdeles unikt eksempel på Parforce-jagten, har stedet fået stempel som Unesco verdensarv.Parforce-jagten er også fornemt repræsenteret i nærheden af Frederiksborg Slot. Anlægget syd for Hillerød er også Unesco verdensarv. Sammen med Eremitageslottet er de to slotte Danmarks største og fineste eksempler på denne jagtform.

Se også motiver med Frederiksborg Slot

På plakatens motiv er den strenge symmetri respekteret, og idéen i Parforcejagten er vist med en vintersol i træerne, der samtidig repræsenterer det stjerneformede stisystem rundt om slottet og Parforcejagten. Nederst på plakaten vises det, det hele drejede sig om – jagten. På et sommerfoto ses en kronhjort ligge i skyggen under en af de utallige gamle egetræer.

Plakaten fås i en grønlig og en blålilla version.En plakat fra Frederiksborg Slot henviser også til Parforce-jagten med sit otte-armede stjernesystem i stierne i skoven.

Eremitagen Parforce jagtplakatserie
Plakatserie med jagten i centrum: Frederiksborg og Eremitageslottet, der begge er Unesco verdensarv. Plakatens format er 50×70 cm eller A3 (29,7×42 cm), bxh

.

KONTAKT LeoAD

Motiver med slotte: 
Fredensborg, Amalienborg,
Rosenborg, Christiansborg, Frederiksborg, Kronborg, Eremitagen, Hirschholm og Borreby Gods

Andre motiver: 
Danmark, Køkkenet, Storebæltsbroen, København, Hovedbanegården og tog, Biler, biler, biler 😊 Jonas Vingegaard, Jumbo Visma og verdens største cykelløb 😊

Se formater og priser og se veninde-plakater, plakatserier og kombinationsmuligheder

Med pensel:
Malerier i akryl på lærred