Motiver med slotte (tryk på et link):
Fredensborg, Amalienborg, Christiansborg, Frederiksborg, Rosenborg, Kronborg, Eremitagen, Hirschholm og Borreby Gods

(Tryk for at se et større billede)



Kronborg Slot set fra bysiden i Helsingør – Øresund i baggrunden

Kronborg Slot: fest og farver – krig og kanoner

Kronborg i Helsingør er på Unescos verdensarvsliste og stedet indeholder meget historie. Slottet er også et godt billede på hvordan samfundet var indrettet en gang. Øverst, det fine og fornemme og nederst de mørke kassematter, hvor soldaterne boede.
Ikke underligt at William Shakespeare lod sit skuespil ‘Hamlet’ foregå der – på et af tidens mest omtalte steder i Europa.

Slottet blev bygget i sin nuværende form for at imponere og virke frygtindgydende fra vandsiden. Med Øresundstolden blev der i flere hundrede år skaffet penge fra alle skibe, der ville passere sundet mellem Helsingør og Helsingborg.
Skibe der ville bryde ‘forseglingen’ af sundet, blev mødt med kanonkugler, hvis de ikke betalte i Helsingørs toldkammer.

Kongen havde forkøbsret til skibenes last. På den måde undgik han at lastens værdi blev sat for lavt, og dermed at blive snydt af skibe, som ville slippe billigere i told. 

.

KONTAKT LeoAD

Motiver med slotte: 
Fredensborg, Amalienborg,
Rosenborg, Christiansborg, Frederiksborg, Kronborg, Eremitagen, Hirschholm og Borreby Gods

Andre motiver: 
Danmark, Køkkenet, Storebæltsbroen, København, Hovedbanegården og tog, Biler, biler, biler 😊 Jonas Vingegaard, Jumbo Visma og verdens største cykelløb 😊

Se formater og priser og se veninde-plakater, plakatserier og kombinationsmuligheder

Med pensel:
Malerier i akryl på lærred